«Ferestre spre cer» – pregătiri (Raluca-Ioana Enăchescu)

20161003_183921«De profesie arhitect, Raluca-Ioana Enăchescu surprinde prin pasiunea pe care o manifestă pentru o varietate de tehnici: icoane pe sticlă, pictură pe sticlă, gravură,  dar și unele mai dificile, cum ar fi mozaicul, traforarea lemnului, vitraliu, etc. Pe toate acestea le abordează cu profesionalism, răbdare și respect deopotrivă pentru întreg cât și pentru detalii.» (Adrian Stoenică – arhitect si artist plastic, membru UAPR)

Elevă a Școlii de Artă București, Secția Decorațiuni Interioare (anul 3, an de specializare), Raluca-Ioana Enăchescu se pregătește intens pentru participarea la expoziția de grup de icoane pe sticlă „Ferestre spre Cer”, care va avea loc în perioada 22-30 octombrie 2016 la Muzeului Național al Satului „Dimitrie Gusti” din București. Expoziția va fi susținută de o serie dintre elevii Secției Decorațiuni Interioare, clasa profesor artist plastic Elena Borundel, din cadrul Școlii de Artă București.
Aflată la a doua expoziție de grup de icoane pe sticlă, Raluca-Ioana pregătește acum, pe lângă icoanele pe sticlă, pictate în tehnica tradițională,  și ceva mai original: cruci din lemn pictate și decorate cu pietre mici de mozaic din marmură și propune și ceva inedit: o combinație dintre cruce de lemn și icoană pe sticlă.

afis-expozitie-icoane-pe-sticla-muz-sat«Când cele trei puteri, rațiunea, voința și sentimentul se unesc într-o ecuație cu o necunoscută, rezultatul din punct de vedere artistic este creația sub orice formă. În cazul doamnei Raluca-Ioana Enăchescu, acest spirit creator răsare din eul său lăuntric, căutând lumina simezelor, permanent. Creația ei este o mărturisire inocentă a sufletului, devenind treptat o spovedanie cromatică, pe care o impărtășește prin expozițiile sale, publicului iubitor de frumos.»  (Elena Borundel – profesorul și mentorul artistei).

Leave a Comment