Cei șapte ani de galerie

Adesea spunem că cei șapte ani de-acasă sunt esențiali pentru educația unei persoane. În cazul celor de la DanaArt Gallery, putem vorbi de cei șapte ani de galerie. Sunt ei o măsură a educației artistice a celor doi care diriguesc această aventură, Dana Zbarcea și Adrian Panaite? În mod sigur sunt. Nu știu care a fost mecanismul care i-a adus împreună, nici care erau șansele inițiale ca treaba să meargă în direcția potrivită, cert e că au reușit. Când i-am cunoscut am rămas plăcut surprins de ușurința cu care organizează totul împreună, știut fiind faptul că, deseori, când într-o afacere sunt doi asociați, lucrurile nu merg așa cum ar trebui. Nu e cazul aici, și asta e îmbucurător, pentru anii ce va să vină.

Legat de expoziția aniversară, trebuie spus că spațiul a fost prea mic pentru sufletele atât de mari ale artiștilor. Caroline Zgorțea, zvârluga (și mare amatoare de călătorii – și pe munte și pe mare), Elena Păunoiu, Mirela Bichigeanu și minunatele ei fotografii, Laura Florea (cu o minunată lucrare în alb/negru, la care te poți uita minute în șir hipnotizat), Mirabela Iliescu (cu o nepoțică neobosită, poate-i calcă pe urme), Bogdana Contraș, Roland Vasiliu, Cornelia Gherlan, Raluca Caragea, Corina Sârbu, Raluca Risco, Daniela Mihai, Daniel Crăciun, Eugen Iovan, Gabriela Aniței, Georgiana Păduraru, Ionuț Lungu, Larisa Melnic au adus bucurie simțului vizual, iar impletirea de color cu alb/negru a fost cum nu se poate mai potrivită. La atmosferă a contribuit și iluminarea potrivită (am văzut, cu altă ocazie, cât chin e să nimerești unghiul potrivit).

Trebuie spus că nu doar ochiul s-a bucurat ci și papilele gustative! De «vină» pentru asta a fost Marina Barbato, care ne-a delectat  cu vinuri alese de la Urlați, A fost, deci, o seară dedicată tuturor gusturilor, care a ilustrat cum nu se poate mai bine buna colaborare dintre DanaArt Gallery și Domeniile Dealu Mare – Urlați.

Expoziția va putea fi vizitată în perioada 20 februarie 2017 – 11 martie 2017, de luni până sâmbată între orele 12:00 și 20:00, la Metropolis Center, Strada Grigore Alexandrescu nr. 89-97, București.

Cum însă o fotografie face cât o mie de cuvinte, galeria de imagini de mai jos ar putea face cât toate cele spuse mai sus!

Leave a Comment