Keisho Ohno la București – „Ikemen Wagakki Concert”

keisho_ohno_20100219Născut în Niigata, Keisho a început să cânte la shamisen (tsugaru) la vârsta de 8 ani. La vârsta de 12 ani, a fost recunoscut ca natori – maestru acreditat iar doi ani mai târziu Takahashi Chikuzan îl recunoaște ca «succesor autorizat Chikuzan-bushi». Inspirat permanent de diferite genuri de artă, el nu s-a dezis de motto-ul său «păstrăm muzica tradițională dar și o reformă în același timp».

În 2006 este primul muzician shamisen (tsugaru) care cântă la cel mai mare festival muzical din lume, SXSW, în SUA. Imediat urmează un turneu american, încununat de succes. În 2007 vine și primul album: «Shamisen-damashii». Începând cu 2008, concerteaza în fiecare an în turnee prin Europa, ajungând prima dată în România în 2012. Ca recunoaștere mondială, cântă în deschiderea Cupei Mondiale de fotbal din Africa de Sud (2010) apoi anul următor în deschiderea Cupei Mondiale de fotbal feminin din Germania. Africa îl primește și ea cu brațele deschise în 2013 și 2014. Nu a neglijat nici studioul, în 2008 lansează albulul «Samurai» urmat de alte două albume: «Kanome» (2011) și «Spark» (2012).

Pe 10 noiembrie va participa la București la concertul de instrumente tradiţionale japoneze „Ikemen Wagakki Concert”, organizat de Ambasada Japoniei în România, în colaborare cu Centrul de Studii Româno-Japoneze „Angela Hondru” al Universităţii Româno-Americane şi cu sprijinul All Nippon Airways.

Vă prezentăm mai jos două momente cu Keisho Ohno:

https://www.youtube.com/watch?v=vdCQr0VrwJo

Leave a Comment