Yahiro Mugen – un maestru taiko modern

yahiro-mugenÎncepând cu 2006 studiază și se antrenează cu maestrul japonez Motoyuki Niwa, care l-a învățat elementele de bază ale Taiko și îl determină să se dezvolte artistic în diverse discipline, studiază mișcrea aplicată în teatrul tradițional japonez No și, deasemenea, crearea și utilizarea măștilor.
Trece de la sculptură, desen, pictură și caligrafie japoneză, la studiul muzical al diferitelor instrumente, inclusiv flaut (shinobue), flaut nativ american, gong, didjereedo.
Din anul 2010 a fost invitat în mai multe orașe din Italia, pentru demonstrații, concerte (de cele mai multe ori ca solist) și lecții practice, care introduc elementele de bază pentru ale acest instrument.
În 2011, el pornește într-o călătorie solitară pentru a studia viața și cultura din Asia de Sud-Est, începând din India, via Thailanda până în Laos, mergând pe jos peste 650 km.
În 2012, el se alătură unuia dintre cele mai cunoscute grupuri din cultura artistică, alături de care trăiește și adâncește studiul artelor la nivel profesional pentru mai mult de un an, timp în care desfășoară numeroase concerte naționale și internationale.
În 2014 este recunoscut drept „maestru de taiko” de către departamentul de artă și cultură al Universității Libere Okido Mikkyo Yoga din Italia.
În același an a fondat grupul ”Munedaiko”. cu scopul de a crea o metodă originală și personală de pregătire, care să conducă pe calea cunoașterii la dezvoltarea și evoluția ființei umane.

Mugen Yahiro va fi prezent la Concertul de instrumente tradiţionale japoneze „Ikemen Wagakki Concert”, organizat de Ambasada Japoniei în România, în colaborare cu Centrul de Studii Româno-Japoneze „Angela Hondru” al Universităţii Româno-Americane şi cu sprijinul All Nippon Airways. Acesta va avea loc pe data de 10 noiembrie 2016, ora 19:00, în Aula Magna a Universităţii Româno-Americane. Intrarea este liberă iar accesul publicului va avea loc începând cu ora 18:00.

Vă prezentăm în continuare două momente cu acest extraordinar artist:

Leave a Comment