Raluca-Ioana Enăchescu și „Anotimpurile creației – căutări de început”

În perioada 13-27 mai 2017 puteți vizita  la Galeria Occidentului, prima expoziție personală a artistei Raluca-Ioana Enăchescu. Intitulată sugestiv ,,Anotimpurile creației – căutări de început”, epoziția reunește o mare parte din creațiile de început ale artistei, lucrări realizate în ultimii 2 ani și 4 luni, în multiple tehnici de lucru: mozaic, acuarelă, traforarea lemnului, vitraliu Tiffany, țesut, colaj textil, gravură și pictură pe sticlă, etc. După cum a declarat artista, unele tehnici sunt doar în stadiu de experimentare, însă tehnica sa favorită – mozaicul a dezvoltat-o și perfecționat-o treptat cu fiecare lucrare. Vernisajul a avut loc în ziua de 13 mai, un vernisaj inedit, în care artista a luat cuvântul și a ,,dirijat” întreaga evoluție a evenimentului. Printre invitații care au luat cuvântul se numără Elena Borundel – profesoara artistei, criticul de artă Speranța Ștefănescu, pictorul Elian Băcilă, pictorul Cîrstina de la Studina, pictorul Vergil Cojocaru Cover, fotoreporter Lucian Curelariu, actrița Doina Ghițescu. Lucrarea principală, cvadipticul ,,Anotimpurile” a fost nu numai lucrare de pe afiș dar și „vedeta” expoziției.

Alte lucrări admirate și apreciate pe simeza galeriei sunt „Îngerul păzitor”, „Păun”, „Creatura marină” și „Creatura înaripată”. Pentru a semnala exisența în palmares a unei lucrări de mozaic, ce nu a putut fi expusă, artista a prezentat lănga afișul expoziției, reproducerea fotografică în mărime naturală a lucrării „Îmbrățișare”, lucrare ce a fost selectată de un juriu româno-italian să participe la Bienala internațiională „Arca di Noe”  ce se va desfășura în perioada 21-30 iunie 2017 în castelul Aragonese din orașul italian Taranto.

După multă muncă, multe renunțări pe plan personal, după o bogă activitate expozițională (18 expoziții de grup), neobosita artistă Raluca-Ioana Enăchescu și-a văzut visul împlinit – reunire creațiilor sale într-un spațiu inedit, primitor și potrivit cu lucrările sale – Galeria Occidentului.

În galeria de imagini de mai jos puteți vedea aspecte de la vernisaj și din expoziție.

One Comment

  1. i am from Italy hello. Can you help me translate? /rardor

Leave a Comment