Cecilia Găinaru-Orosan

Cecilia Găinaru
Cecilia Găinaru-Orosan

„Deși cu un temperament liniștit și calculat, Cecilia reușeste prin lucrările sale să demonstreze, conceptual vorbind, o transpunere inedită a mesajelor plastice, încărcate de efervescența cromatică cu rol simbolistic.
Partea inedită constă în îmbinarea de tehnici și material pe care o face cu multă dezinvoltură, lăsând la o parte inhibițiile cotidiene care la alți artiști se resfrânge și asupra lucrărilor. Stilizarea face parte integrantă din mesaj, astfel creându-se o armonizare perfectă de texturi și contraste.
Artista jonglează, practic, cu mult curaj făcând apel la configurații din propriul univers, astfel dând dovada unor alternanțe bine stăpânite. Practic, arta este pentru ea o supapă de refulare a nevoii de exprimare estetice.”

Borundel Elena- profesor Decorațiuni Interioare în cadrul Școlii de Arte București și membră U.C.I.N. și A.A.P.

“Alaturi cu 13 artisti, doamna Cecilia Gainaru-Orosan a expus lucrari in incinta Crowne Plaza, la 25.03.2016 in tehnica vitraliu, lucrarile “Esecul ingerului pazitor” si “Lumea prin fish eye” reprezinta (simbolizeaza) lupta spiritului impotriva refularii.
Culorile sunt percepute in adevarata lor puritate si ingenuitate. Realitatea vitraliilor este magica si ne spune mult mai detaliat ceea ce vizitatorul ar descoperi printr-o simpla plimbare prin fata exponentelor. Formele moarte ale decorativitatii, in sine, transmit acel frison pe care orice creator este fericit ca il poate declansa. Se simte pregatirea artistei creatoare Cecilia Gainaru- Orosan in domeniul artistic: Scoala de Arte din Bucuresti, sectia Grafica si Decoratiuni Interioare.
In lucrarile expuse efectul visual-artistic este placut si incitant. Vitraliile impreuna cu talentata artista Cecilia Gainaru- Orosan alcatuiesc o viguroasa rezonanta artistica. Munca, talentul si abundenta transpiratie artistica sunt “picatura de aur” care gaureste trupul si scoate la iveala in lucrarile expuse, blandetea si frumusetea unui suflet insetat de frumos.”

Cojocaru Vergil-Cover- pictor, artist vizual si membru al Uniunii Artistilor Plastici din Romania

Amandoua lucrarile ”Esecul ingerului pazitor” si “Ingerul razbunator” sunt parti ale unei serii realizata in urma unei perioade dificile din viata mea. Amandoi ingerii sunt lucrari dramatice prin care mi-am exprimat furia, frustrarea si tristetea. Ele sunt rezultatul a doi ani de efort si creatie, a sute de schite si ore de nesomn.

Eșecul îngerului păzitor

Esecul-ingerului-pazitor-1”Esecul ingerului pazitor” reprezinta prima piesa din serie si exprima lipsa de speranta si nedreptatea vietii. Stilul abstract si minimalist al lucrarii simbolizeaza prima parte a durerii, durerea primara, irationala. Culoarea calda ( si poate usor optimista) pe care am folosit-o sugereaza speranta in regasirea pacii interioare si linistii.

Îngerul răzbunător

Ingerul-razbunator-1“Ingerul razbunator” este cel de al doilea inger al seriei si are o reprezentare ceva mai putin stilizata. In contrast cu pozitia ingenunchiata a ingerului aripile inaltate vorbesc despre framantari si furtuni emotionale. Paleta violenta de culori si unghiurile ascutite sugereaza o atitudine mai putin pasiva si reprezinta o ciocnire de sentimente si ganduri.

Mai multe lucrări în galeria de mai jos: