Cristina Găinaru

Cristina Găinaru
Cristina Găinaru

«Arh. Cristina Gainaru, cu o profesiune care oricum solicita exprimari in desene mono si policrome, ataca cu success si artele plastice alegand o grafica policroma si o exprimare in vitraliu. Conceptul acestei tinere artiste deriva dintr-o “joaca” cu creioane colorate, culori de apa, plasteline, elemente textile, etc.  si ajungand chiar la decoratiuni interioare cum ar fi vitraliile. Tanara artista Cristina Gainaru, neavand constrangerile profesionale ale mamei sale, este mult mai libertina atat in exprimare cat si in elementele create. In felul acesta, in cadrul unei expozitii nationale a scolilor de arta a obtinut un bine meritat premiu de creativitate. Aceasta creativitate se regaseste si se contureaza in absolut toate lucrarile prezentate, nelasand loc de amaturisme care sa o scoata din artisticul apreciat de cunoascatorii in specialitate.»

Profesor dr.arh. Antonescu Stefan
membru
titular al UCR si al UAP

«In incinta Hotel Crowne Plaza pe data de 25.03.2016 au participat 13 artisti la o expozitie colectiva de arte plastice. Cristina Gainaru s-a remarcat cu prezenta a trei lucrari, in tehnica mixta: Diviziune celulara– pictura, Flower Power– vitraliu si Remember Gaudi- ulei si colaj. Fascinata de tot ce este frumos in lume, Cristina Gainaru nu are prejudecati in abordarea motivului ales; o intereseaza totul, sub orice forma. Banalitatea oricarui obiect devine pentru artista o provocare. Prin modalitati de expresie inspirate si sugestive inregistreaza certe performante. Un aer biruitor de juvenilitate strabate prin toate realizarile sale artistice.»

Cojocaru Vergil-Cover
pictor, artist vizual si membru
al UAPR

«Din punct de vedere teoretic, artista Cristina se integreaza perfect in spatial peisajului ambiental deoarece a studiat acest domeniu care i-a oferit o cunoastere a proportiilor, a perspectivei, a cromaticii. Dar din punct de vedere artistic exceleaza prin lucrarile de mare rafinament demonstrand stapanirea a numeroase principii ale decorativismului, ceea ce ii da o mare satisfactie. Lucrarile sale exprima mult optimism si contin tehnici mixte, originale imbinari de texturi, facand apel chiar la modalitati tehnice de prezentare, absolut inedite. Talentul ce mocnea in stare latenta s-a facut inteles cu timpul fiind atat nativ cat si un efect al acumularilor estetico profesionale. Astfel artista a ajuns la o cota de expresivitate plastica remarcabila imbinand geometria euclidiana cu euforia cromatica si texturala simultan.»

Borundel Elena
profesor la Scoala de Arte Bucuresti
si membra U.C.I.N. si  A.A.P.

«Creatia plasticienei ar putea fi interpretata si evident “lecturata” ca o explorare si o permanenta refacere a traseului artei, o refacere- desigur pe cai si mijloace de expresie diferite- dar care va sti sa invinga acele nebanuite si neinduratoare metamorfoze launtrice. Este felul ei particular de a dialoga cu Timpul si “cercul” pasiunilor…»

Armand Steriadi
critic de artă

Imaginile de mai jos ilustrează excelent cele remarcate mai sus, referitor la creația Cristinei Găinaru.