Firul Roșu, la Palatele Brâncovenești!

Centrul de Cultură Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului în parteneriat cu Primăria Municipiului București vă invită la expoziția Firul roșu a ceramistei Anca Vintilă Dragu,
în data de 24 septembrie 2016, ora 16.00

Courtesy Uca Băloiu
Courtesy Uca Băloiu

„Prima expoziţie personală a Ancăi Vintilă Dragu resuscitează meșteșugul și instrumentarul tradițional românesc. Materia primă și ustensilele asemenea fuselor, suveicilor, mosoarelor, țesalelor, ghemelor și rotițelor sau spetelor de la războiul de țesut sunt transpuse în instalațiile in situ de la galeria Ghețăria a Centrului Cultural Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului, Mogoșoaia. Vizitatorul este introdus în atmosfera tradiţională prin vizualul lucrărilor Ancăi şi prin soundul creat special pentru această expoziţie de compozitorul și sound designerul Nidal Ştefan.”

Raluca Băloiu, curator


„Inspiraţia şi-a arătat graţia ei în podul unei case din satul Părău, Ţara Făgăraşului, unde am descoperit jucării din lemn cu forme frumoase, aşteptându-mă cuminţi în coşuri împletite. La început le-am curăţat, apoi le-am scos în grădină pentru a crea naturi statice pentru picturi şi desene, apoi am ascultat poveşti despre ele şi le-am dat semnificaţii şi materie nouă.”
Anca Vintilă Dragu, ceramist
“În teatru, muzica are rolul de a potenţa experienţa publicului, de a-l aduce mai aproape de conceptul artistic. În cadrul expoziţiei <Firul roşu> am aplicat acelaşi principiu creând o ţesătură de sunete întrepătrunse de patru melodii propriu-zise, cu scopul de a introduce publicul în intimitatea lucrărilor.”

Nidal Ştefan compozitor şi sound designer

Leave a Comment