«Meșteșugar FEST – România Creativă», oglinda meșteșugarului contemporan

deschidereÎn zilele de 28, 29 și 30 octombrie s-a desfășurat la Muzeul Satului festivalul «Meșteșugar FEST – România Creativă», dedicat artelor meșteșugărești tradiționale din România. Au fost ateliere tematice interesante, mai ales pentru copii, cum a fost cel de duminică, dedicat creației de păpuși din papură, atelier pentru copii susținut de Aura Niculae – reprezentantă a Satului Meșteșugurilor din Comana.

Programul a fost unul suficient de interesant, atât pentru expozanți cât și pentru vizitatori. Atelierele tematice au fost susținute de Alexandru Ilinca (creație de opinci), Ana Maria Rai (creație de podoabe), Casiana Tudor (creație de „Mândruțe”- broșe și insigne), Alice Bîrca (desen și pictură).

Pe lângă aceste ateliere specifice, scena mare a fost gazda unor ansambluri folclorice prestigioase dar și a unor soliști îndrăgiți, cum ar fi: Ansamblul folcloric profesionist  Transilvania – Baia Mare (director – Iuliana Dăncuş), Grădiniţa Flori de tei – BucureştiAnsamblul folcloric profesionist Burnasul – Alexandria, Fanfara ţărănească de la Vorona – Botoşani, Ansamblul KaraSu– Medgidia și alții.

Foarte multe lucruri interesante de văzut, o parte din ele surprinse în galeria de imagini de mai jos:

Leave a Comment